Czas na coś nowego. Wpadłam na nowy pomysł na smaczną panierkę, która jednocześnie nada fajny wygląd indykowi, a zarazem bedzie smaczna.
"Sysunie" z indyka powstały z kawałków piersi indyka i pokruszonych chipsów. Przy okazji kruszenia chipsów można sie nieżle wyżyć niach niach niach :D
SKŁADNIKI:
- kawałek piersi z indyka
- 2 paczki chipsów typu stix ( patyczki) smak do wyboru
- jajko
- mleko
- mąka
- sól i pieprz
Pierś z indyka myjemy i kroimy na małe kawałeczki. Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe z jednego jajka, mleka i mąki. Zamaczamy kawałki mięsa w cieście, następnie obtaczamy w pokruszonych kawałkach chipsów. Formujemy kuleczki. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200stopni pieczemy 10-15 minut do lekkiego zbrązowienia chipsów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz