niedziela, 18 grudnia 2011

Ślimaczki z nutellą.

"Co do kawy?" - dobre pytanie. Oto mała propozycja.
Prosty przepis na coś pysznego:



SKŁADNIKI:
  • paczka ciasta francuskiego
  • paczka płatków migdałowych
  • paczka orzechów laskowych
  • mała nutella
  • jajko
PRZYGOTOWANIE:
Rozwijasz ciasto smarujesz nutella i wysypujesz orzechami. Laskowe dobrze jest rozbić na mniejsze cześci. zwijasz. Wkładasz na 15 minut do lodówki. Rolada zrobi się troche twardsza- będzie łatwiej formować ślimaki. Kroisz roladę na grube plastry na koniec podwijając lekko ciasto francuskie. żeby nutella nie przypalała sie od spodu. Smarujesz rozbełtanym jajkiem - bedą ładnie zlociste. Pieczesz przez 10-15 minut w 220stopniach smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz