Śmiało mogę przyznać, że ta zupa ZAWŁADNĘŁA mną! Uwielbiam jej pomidorowy smak i różnorodność dodatków i faktur jakie w sobie ma . CO ja będe dużo pisać, to po prostu trzeba zjeść!!
SKŁADNIKI:
- średnia pierś z kurczaka
- cebula
- mała cukinia
- puszka pomidorów bez skóry
- mały koncentrat pomidorowy
- szklanka zielonej fasolki szparagowej (może byc mrożona)
- 3 ziemniaki
- kilka gałązek selera naciowego
- szklanka makaronu małe muszelki
- ser zółty do posypania
- oliwa z oliwek
- sol pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka kroimy w kostki i podsmażamy lekko na oliwie. posiekaną cebulę oraz seler naciowy. Wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i cukinie ,oraz fasolkę. Zalewamy wodą zagotowyjemy. Nastepnie dodajemy mały koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki. Gotujemy aż warzywa zmiękną. Pod koniec wrzucamy makaron i gotujemy aż zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy zupę posypaną zółtym serem. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz