niedziela, 18 grudnia 2011

Minestrone

Śmiało mogę przyznać, że ta zupa ZAWŁADNĘŁA mną! Uwielbiam jej pomidorowy smak i różnorodność dodatków i faktur jakie w sobie ma . CO ja będe dużo pisać, to po prostu trzeba zjeść!!


SKŁADNIKI:
  • średnia pierś z kurczaka
  • cebula
  • mała cukinia
  • puszka pomidorów bez skóry
  • mały koncentrat pomidorowy
  • szklanka zielonej fasolki szparagowej (może byc mrożona)
  • 3 ziemniaki
  • kilka gałązek selera naciowego
  • szklanka makaronu małe muszelki
  • ser zółty do posypania
  • oliwa z oliwek
  • sol pieprz

PRZYGOTOWANIE:

 
Pierś z kurczaka kroimy w kostki i podsmażamy lekko na oliwie. posiekaną cebulę oraz seler naciowy. Wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i cukinie ,oraz fasolkę. Zalewamy wodą zagotowyjemy. Nastepnie dodajemy mały koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki. Gotujemy aż warzywa zmiękną. Pod koniec wrzucamy makaron i gotujemy aż zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy zupę posypaną zółtym serem. Smacznego
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz