niedziela, 18 grudnia 2011

Szyszki z indyka

Czas na coś nowego. Wpadłam na nowy pomysł na smaczną panierkę, która jednocześnie nada fajny wygląd indykowi, a zarazem bedzie smaczna.

"Sysunie" z indyka powstały z kawałków piersi indyka i pokruszonych chipsów. Przy okazji kruszenia chipsów można sie nieżle wyżyć niach niach niach :D


SKŁADNIKI:
  • kawałek piersi z indyka
  • 2 paczki chipsów typu stix ( patyczki) smak do wyboru
  • jajko
  • mleko
  • mąka
  • sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Pierś z indyka myjemy i kroimy na małe kawałeczki. Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe z jednego jajka, mleka i mąki. Zamaczamy kawałki mięsa w cieście, następnie obtaczamy w pokruszonych kawałkach chipsów. Formujemy kuleczki. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200stopni pieczemy 10-15 minut do lekkiego zbrązowienia chipsów. 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz