niedziela, 18 grudnia 2011

Sznycel z indyka z kolorowym pieprzem.

Przepis Tomasza- miłośnika grubo miażdżonego pieprzu i wszystkiego co ma "pałera" :D



SKŁADNIKI:
  • 6 sznycli z indyka
  • pół paczki kolorowego pieprzu
  • pół popryczki chili
  • oliwa z oliwek
  • sól
PRZYGOTOWANIE:
 
Sznycle płuczemy posypujemy lekko solą. Dodajemy pieprz w dużych kawałkach ( ja kroje nożem na duże kawałki ale mozna rozjechac je wałkiem :>) dadajemy posiekaną papryczkę chili. Wrzucamy do miseczki i zalewamy oliwą. Odstawiamy do lodówki na 30minut (niech się gryzą :D ) Po 30 minutach układacie na mocno rozgrzanej grillowej patelni po 3 minuty z każdej strony i gotowe do szamania :) Ja podaje z karaibską mieszanką warzyw i brązowym ryżem . Smacznego :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz