niedziela, 18 grudnia 2011

Krem z zielonego groszku z miętą.

Krem z zielonego groszku z miętą? Nakładam do filiiżanki, posypuję grzankami ... mała łyżeczka i przed telewizor. Pyszny, gęsty krem o niecodziennym smaku.




SKŁADNIKI:
  • paczka zielonego, mrożonego groszku
  • 2 ziemniaki średnie
  • garść świeżych liści mięty
  • kostka rosołowa
  • trójkącik śmietankowego serka topionego
  • łyżka masła
  • pieprz i sól
PRZYGOTOWANIE:
                    
Grosze, obrane, pokrojone ziemniaki i listki mięty zalewamy wodą. Tylko tak aby je zakryc dodajemy kostkę rosołową i gotujemy az wszystko zmięknie. Dodajemy serek i łyżkę masła i miksujemy blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem. Jesli zupa jest zbyt gęsta można rozrzedzić bulionem. Podawać z grzankami.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz