Składniki :
- 2 udzce z kurczaka
- 2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
- 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
- oliwa
- pieprz
- 1 spora cebula
- sól
Przygotowanie:
Udzce dokładnie myjemy i oczyszczamy (nieraz kurczaki naprawdę potrafią byc włochate ).
Wrzucamy miski zalewając oliwą,sosem sojowym, dodajemy pieprz i przyprawę 5 smaków.Dodajemy krążki cebuli i wszystko mieszamy aby cebula i kurczak były otoczone marynatą, ktora powstała. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Rozgrzewamy grilla. Układamy kurczaka, osobno cebulkę i pieczemy do momentu aż mięso porządnie zbrązowieje.
Smacznego.
Głodzilla nadchodzi :D
OdpowiedzUsuńSzkoda ze tu nie ma "like it " umieściła bym pod twoim komentarzem :)
OdpowiedzUsuńJa tam uwielbiam grilla, najbardziej tego prawdziwego gdzie czuć dym i mięso przechodzi tym zapachem... Ale zimą, jakoś sobie trzeba radzić :))
OdpowiedzUsuń