Jedna z moich ulubionych przekąsek. Przysmak na jeden kęs, bierzesz i uciekasz :D Uwielbiam je podawać na imprezy w ogrodzie ,jakieś grille lub po prostu wieczór przy grach komputerowych.
Obowiązkowo z sosem czosnkowych PYCHA!!! Chrupiące z wierzchu i kruche w środku.
SKŁADNIKI:
- 3 duże cebule
- mąka
- garam masala
- papryka słodka w proszku
- papryka ostra w proszku
- woda
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Cebule obieramy i kroimy na cieniutkie piórka, wsypujemy łyżkę garam masali( do smaku ja ę dużo), paprykę ostrą i słodką po małej łyżeczce. Wszystko mieszamy aby przyprawy obkleiły cebulę. Następnie dodajemy mąkę i powtarzamy czynność. Dolewamy około pół szklanki zimnej wody i mieszamy aż piórka będą całe otoczone w lepkim cieście. Smażymy na głębokim tłuszczu aż nabiorą złocisto brązowego koloru. Odsączyć na papierowym ręczniczku. Najlepiej smakują maczane w sosie czosnkowym :) Uwaga! Nie wolno przypalić -robią się gorzkie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz