Składniki:
- 1 duża cukinia
- 250g mięsa z indyka
- 1 1/2 litra bulionu drobiowego
- 1/4 selera
- garść pokrojonego selera naciowego
- 4 duże ziemniaki
- 2 marchewki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oliwy
- pół dużego serka topionego typu hohland
- natka pietruszki
- 1 łyżeczka ziaren gorczycy
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Rozgrzewamy w garnku oliwę, dodajemy umyte i pokrojone na kawałeczki mięso indyka, podsmażamy lekko, następnie dorzucamy czosnek i ziarna gorczycy. Jeszcze chwile smażymy.Następnie twarde warzywa, marchew, ziemniaki, seler i pietruszkę. Zalewamy bulionem i gotujemy. Gdy woda się zagotuje gotujemy około 10 minut. Następnie wydrążamy z cukinii środek z pestkami i go wyrzucamy, a resztę kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Odlewamy do miseczki dwie nabierki wywaru, dodajemy pół serka topionego i dokładnie mieszamy alby się rozpuścił, następnie wlewamy z powrotem do garnka. Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie. I gotowe!
nie skomentuję tego O!
OdpowiedzUsuńNo ale dlaczego?
UsuńBo właścicielka bloga jest podłą wkręcaczką:P:D
UsuńNie po prostu niektórzy nie mają poczucia humoru. Moja droga Saro
UsuńPysznie wygląda:-)
OdpowiedzUsuń